Zákony a GDPR


V této rubrice naleznete informace k zákonům, které se týkají osobních údajů, problematiky GDPR, bezpečnosti informací a informačních systémů.
Nenašli jste, co jste hledali? Napište nám.

Aktuality

Předem zaškrtnuté políčko ve webovém formuláři není platným projevem vůle uživatelů

Soudní dvůr EU (SDEU) rozhodl dne 1. října 2019 ve věci C-673/17 na základě žádosti Spolkového soudního...

 vydáno 04.10.2019 
Téma: Zákony a GDPR

Orgán veřejné správy při porušení zákona pokutu neplatí - neumožňuje to nový zákon

Úřad pro ochranu osobních údajů poprvé aplikoval nové ustanovení zákona o zpracování osobních údajů (§ 62...

 vydáno 26.08.2019 
Téma: Zákony a GDPR

Podnikatelé užíváním tlačítka 'like' od Facebooku odpovídají za údaje návštěvníků svých stránek

Společnosti, které na svůj web umísťují tlačítko „like“ ze sociální sítě Facebook, na ní zároveň umožňují...

 vydáno 07.08.2019 
Téma: Zákony a GDPR


Pojmy

Podle rozhodnutí soudu odpovídá správce stránky na Facebooku společně se společností Facebook za zpracování osobních údajů

Soudní dvůr Evropské unie konstatoval, že je třeba mít za to, že správce stránky na Facebooku odpovídá...

 vydáno 06.06.2018 
Téma: Zákony a GDPR

GDPR - obecné nařízení - nově 28 změn

Nařízení (EU) 2016/679 (GDPR) (ve znění opravy) představuje právní rámec ochrany osobních údajů platný na...

 vydáno 06.06.2018 
Téma: Zákony a GDPR

Aktualizovaná základní příručka k GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil aktualizovanou základní příručku k GDPR. Ta informuje čtenáře o...

 vydáno 07.03.2018 
Téma: Dokumentace GDPR / Zákony a GDPR


Návody

GDPR a přímý elektronický marketing

Na základě četných dotazů veřejnosti uveřejňuje Úřad pro ochranu osobních údajů své vyjádření ohledně práv a...

 vydáno 04.06.2018 
Téma: Zákony a GDPR

Příručka o legislativě pro ochranu dat v EU 2018

Agentura EU pro základní práva zveřejnila novou referenční příručku nabízející přehled právních rámců pro...

 vydáno 30.05.2018 
Téma: Zákony a GDPR


Poradna

GDPR telefonní linka

Telefonní číslo GDPR linky je k dispozici pro rychlé konzultace k obecnému nařízení (GDPR). Linka je určena...

 vydáno 30.08.2018 
Téma: Zákony a GDPR

ÚOOÚ mění způsob poskytování konzultací

Úřad pro ochranu osobních údajů upravuje svoji informační politiku veřejnosti, včetně způsobů poskytování...

 vydáno 06.06.2018 
Téma: Zákony a GDPR





Štítky: , Analýza rizik, Biometrie, Certifikace, Dozorový úřad, ePrivacy, Evidence událostí, GDPR pro úřady, Implementace GDPR, Integrita a důvěrnost, Kyberbezpečnost, Marketing, Námitka, Ohlašování bezpečnostních incidentů, Oprávněný zájem, Osobní údaje dětí, Oznamování porušení zabezpečení subjektům údajů, Pokuty, Posouzení vlivu na ochranu osobních údajů (DPIA), Posouzení vlivu na ochranu osobních údajů, Pověřenec pro ochranu osobních údajů, Povinnosti správce, Právní základ, Právo být zapomenut, Právo na námitku, Právo na omezení zpracování, Právo na opravu, Právo na přenositelnost, Právo na přístup, Právo na výmaz, Předchozí konzultace, Registrace u ÚOOÚ, Smlouva, Souhlas se zpracováním, Subjekt údajů, Účel zpracování, Veřejný zájem, Vodítka k GDPR, Zaměstnanci, Změny zákonů, Zvláštní kategorie osobních údajů

www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2019, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz