Zákony a GDPR


V této rubrice naleznete informace k zákonům, které se týkají osobních údajů, problematiky GDPR, bezpečnosti informací a informačních systémů.

Zeptejte se odborníků

Nenašli jste, co jste hledali? Napište nám.
Na Vaše dotazy Vám odpoví odborníci na problematiku práva, bezpečnosti, IT, řízení a kvality - neváhejte se jich na cokoli zeptat.

Aktuality

Ústavní soud rozhodl - DIČ z účtenek zmizí

Ústavní soud vyhověl v minulém týdnu návrhu skupiny poslanců a zrušil některá ustanovení či jejich částí...

 vydáno 20.12.2017 
Téma: Zákony a GDPR

Vnitro chce omezit dopad směrnice na ochranu osobních údajů (GDPR) na advokáty

Ministerstvo vnitra připraví text právní normy, která by v maximální možné míře zajistila ochranu osobních...

 vydáno 27.11.2017 
Téma: Zákony a GDPR / Zavedení GDPR

Evropský parlament rozhodl o ePrivacy

Evropský parlament projednal a schválil ePrivacy, coby doplněk k GDPR. Jde o významný krok k vysoké úrovni...

 vydáno 06.11.2017 
Téma: Zákony a GDPR


Pojmy

Stanovisko WP29 ke zpracování údajů zaměstnanců v českém jazyce

Úřad pro ochranu osobních údajů veřejnil na svých webových stránkách stanovisko WP 29 č. 2/2017 ke...

 vydáno 22.01.2018 
Téma: Dokumentace GDPR / GDPR a smlouvy / Zákony a GDPR

ÚOOÚ zveřejnil překlad pokynů WP29 k souhlasu

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil na svých webových stránkách neoficiální překlad dokumentu Pracovní...

 vydáno 04.01.2018 
Téma: Dokumentace GDPR / GDPR a smlouvy / Zákony a GDPR

Zveřejněn návrh akreditačních a certifikačních kritérií

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil návrh kritérií pro akreditaci subjektů pro vydávání osvědčení a...

 vydáno 14.12.2017 
Téma: Dokumentace GDPR / Zákony a GDPR





Štítky: Analýza rizik, Biometrie, Certifikace, ePrivacy, Námitka, Ohlašování bezpečnostních incidentů, Oznamování porušení zabezpečení subjektům údajů, Pokuty, Posouzení vlivu na ochranu osobních údajů, Pověřenec pro ochranu osobních údajů, Povinnosti správce, Právo být zapomenut, Právo na námitku, Právo na omezení zpracování, Právo na opravu, Právo na přenositelnost, Právo na přístup, Právo na výmaz, Předchozí konzultace, Registrace u ÚOOÚ, Smlouva, Souhlas se zpracováním, Subjekt údajů, Účel zpracování, Veřejný zájem, Vodítka k GDPR, Zaměstnanci, Změny zákonů, Zvláštní kategorie osobních údajů

www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2018, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz