Analýza rizik - 2. krok GDPR

Aktualizováno: Připravili jsme pro Vás návod, jak udělat analýzu rizik. Jde o 2. krok při zavedení Obecného nařízení, při kterém si definujete a ohodnotíte Vaše datová aktiva, vytvoříte metodiku hodnocení rizik, nastavíte proces řízení a způsob zvládání rizik. Výsledkem analýzy rizik by měla být komplexní pravidla a nastavení risk managementu pro ochranu osobních údajů v organizaci. V našem návodu Vás provedeme celým procesem nastavení risk managementu tak, aby mohla Vaše organizace systém řízení rizik pro ochranu osobních dat zavést.

Obsah je přístupný pouze předplatitelům služby Registrovaný přístup.
Pokud již máte službu aktivovanou, pro zobrazení obsahu se přihlaste.

11.12.2017 (autor Redakce)




Související

Informační systém dodaný externím dodavatelem nezbavuje správce odpovědnosti za správné zpracování osobních údajů

Úřad pro ochranu osobních údajů připomíná na základě svých dozorových poznatků odpovědnost správce i za...

 vydáno 12.08.2020 
Téma: GDPR a IT systémy

Úřad radí, jak se během práce z domova vyhnout kybernetickým hrozbám

Úřad pro ochranu osobních údajů shrnul na svých webových stránkách základní pravidla a doporučení pro...

 vydáno 06.04.2020 
Téma: GDPR a IT systémy

ÚOOÚ ke kauze Avast

Vyjádření Úřadu pro ochranu osobních údajů k aktuální kauze společnosti Avast Software s.r.o.

 vydáno 12.02.2020 
Téma: Zákony a GDPR



Související dotazy
Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, ano, povinnost vést záznamy o činnostech zpracování se na Vás vztahovat bude. Jednak bude nutné mít se všemi správci, pro které osobní...

Odpovídá Mgr. Nikola Dohnalová
Obecně lze aktiva charakterizovat jako veškerý hmotný i nehmotný majetek organizace. Ve vztahu k ochraně osobních údajů se tento pojem nejčastěji...

Odpovídá Mgr. Martin Leskovjan
Ano, pokud se v rámci bytového domu vede oficiální evidence těchto stížností a průběhu jejich řešení, může jít o zpracování citlivých údajů, resp....



www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2020, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz