GDPR a IT systémy


V této rubrice naleznete informace zaměřené na problematiku IT systémů a GDPR.
Oblast IT systémů je jedna z nejvíce dotčených požadavky na ochranu osobních dat - IT systémy vyžadují změny.
Nenašli jste, co jste hledali? Napište nám.

Aktuality

Hlídač státu odhalil pochybení při ochraně osobních údajů žáků ZŠ

Hlídač státu odhalil pochybení při ochraně osobních údajů žáků ZŠ, kdy dle jeho zjištění Česká školní...

 aktualizováno 09.11.2018 
Téma: GDPR a IT systémy

ÚOOÚ zveřejnil doporučení ke zpracování cookies

Na základě četných dotazů veřejnosti předkládá ÚOOÚ k veřejné diskusi doporučení, jak přistupovat ke cookies...

 vydáno 24.05.2018 
Téma: GDPR a IT systémy

Nepravdy o wi-fi v souvislosti s GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů je nucen podat dementi desinformací v článku na téma likvidačních sankcí za...

 vydáno 28.02.2018 
Téma: GDPR a IT systémy


Pojmy

Jaké má zpracovatel povinnosti?

Zpracovatel zpracovává osobní údaje pouze na základě doložených pokynů správce. Zpracovatel musí postupovat...

 vydáno 24.04.2018 
Téma: GDPR a IT systémy


Návody

Vyhodnocení dopadů GDPR - Oblast ICT - vzor

(Aktualizováno) Tento návod Vám umožní vyhodnotit dopady GDPR - opatření v oblasti ICT a naplánovat jejich...

 aktualizováno 19.02.2018 
Téma: Dokumentace GDPR / GDPR a IT systémy


Formuláře

C.5. šablona vhodných opatření v ICT pro OOÚ

Šablona je určena všem registrovaným uživatelům HelpGDPR.cz s ročním předplatným. Podrobné informace...

 vydáno 17.05.2018 
Téma: GDPR a IT systémy

Jak zajišťujete bezpečnost ICT? - dotazník

Tento dotazník Vám pomůže zjistit jak zajišťujete bezpečnost Vašich informačních systémů a v jakém souladu s...

 vydáno 28.08.2017 
Téma: GDPR a IT systémy / Řízení rizik

Jak zjistit soulad SW řešení s GDPR? - dotazník

Tento dotazník Vám pomůže zjistit v jakém souladu s GDPR jsou jednotlivé informační systémy, které používáte.

 vydáno 28.08.2017 
Téma: GDPR a IT systémy / Řízení rizik


Poradna

Nepravdy o wi-fi v souvislosti s GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů je nucen podat dementi desinformací v článku na téma likvidačních sankcí za...

 vydáno 28.02.2018 
Téma: GDPR a IT systémy





Štítky: Analýza rizik, Datový audit, Dotazník, Dozorový úřad, ePrivacy, Implementace GDPR, Integrita a důvěrnost, Kyberbezpečnost, Ohlašování bezpečnostních incidentů, Pokuty, Posouzení vlivu na ochranu osobních údajů, Povinnosti správce, Šablony dokumentů GDPR, Smlouva, Změny zákonů, Zpracovatel, Zvláštní kategorie osobních údajů

www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2018, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz