GDPR a procesy


V této rubrice naleznete informace zaměřené na procesy v organizaci a GDPR. Oblast procesů je jedna z nejvíce dotčených požadavky na ochranu osobních dat - procesy vyžadují změny.
Nenašli jste, co jste hledali? Napište nám.

Aktuality

EDPB přijal pokyny ke kodexům chování jakožto nástroje k předávání osobních údajů

EDPB schválil konečné znění pokynů k virtuálním hlasovým asistentům. Tento dokument má poskytnout doporučení...

 vydáno 11.10.2021 
Téma: GDPR a procesy

ÚOOÚ - Sbor vydal nové pokyny k ohlašování porušení zabezpečení

Evropský sbor pro ochranu osobních údajů na svém lednovém plenárním zasedání schválil pokyny k příkladům...

 vydáno 29.01.2021 
Téma: GDPR a procesy

Ochrana soukromí v době koronavirové a projekt Chytrá karanténa

Předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů Ivana Janů shrnula postoj své instituce k aktuálnímu tématu na...

 vydáno 29.06.2020 
Téma: GDPR a procesy


Pojmy

G) Zabezpečení údajů - při zpracování osobních údajů musí správce zajistit jejich bezpečnost

Důležitým požadavkem Obecného nařízení je požadavek na zabezpečení údajů. Správce je povinen zabezpečit...

 vydáno 29.08.2017 
Téma: GDPR a procesy / Požadavky GDPR

F) Orientace na subjekt údajů - subjekt údajů má silnější práva

Subjekt údajů je osoba, ke které se údaje vztahují a která může být pomocí těchto údajů identifikována....

 vydáno 29.08.2017 
Téma: GDPR a procesy / Požadavky GDPR / Zákony a GDPR


Návody

Nejčastější nedorozumění v oblasti zpracování biometrických údajů

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil na svých webových stránkách vlastní neoficiální překlad materiálu...

 vydáno 12.08.2020 
Téma: GDPR a procesy

Co by mělo obsahovat podání na podezření z porušení GDPR?

Podání, které upozorňuje na podezření z porušení GDPR, musí obsahovat takové konkrétní informace, aby mohlo...

 vydáno 31.05.2018 
Téma: GDPR a procesy

Implementace Systému GDPR - 3. krok

(Aktualizováno) Připravili jsme pro Vás podrobný plán implementace Systému GDPR s využitím vybraného...

 aktualizováno 12.03.2018 
Téma: Dokumentace GDPR / GDPR a procesy / Systém GDPR


Formuláře

C.1. šablona katalogu základních opatření pro OOÚ

Šablona je určena všem registrovaným uživatelům HelpGDPR.cz s ročním předplatným. Podrobné informace...

 vydáno 17.05.2018 
Téma: GDPR a procesy





Štítky: Analýza rizik, Biometrie, Certifikace, Datový audit, Dozorový úřad, Evidence aktiv, Evidence událostí, Implementace GDPR, Integrita a důvěrnost, Kyberbezpečnost, Matice rizik, Ohlašování bezpečnostních incidentů, Oprávněný zájem, Oznamování porušení zabezpečení subjektům údajů, Pokuty, Posouzení vlivu na ochranu osobních údajů, Pověřenec pro ochranu osobních údajů, Povinnosti správce, Právo být zapomenut, Právo na námitku, Právo na omezení zpracování, Právo na opravu, Právo na přenositelnost, Právo na přístup, Právo na výmaz, Šablony dokumentů GDPR, Subjekt údajů, Vodítka k GDPR, Změny zákonů

www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2022, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz