Aktualizovaná základní příručka k GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil aktualizovanou základní příručku k GDPR. Ta informuje čtenáře o základních pojmech a informacích vztahujících se k obecnému nařízení.

Aktualizovaná verze Základní příručky k GDPR obsahuje nově například informace k rozsahu obecného nařízení, automatizovanému zpracování, aktualizaci smluv o zpracování osobních údajů či možným střetům zájmu u pověřence.

„Příručka byla upravena tak, aby co nejaktuálněji reflektovala a rozvíjela dnešní znalosti a celkové povědomí o GDPR,“ uvedl expert na obecné nařízení a ředitel odboru konzultačních agend ÚOOÚ Jiří Žůrek.

Důležitá podle jeho slov byla podoba i provázanost textu: „Kde to bylo možné, vložili jsme pro ilustraci některého tvrzení odkazy na další relevantní stránky, přílohy či materiály WP29. Soustředili jsme se i na celkovou podobu dokumentu,“ upřesnil.

„Z mého pohledu je informační hodnota příručky pro veřejnost výrazná a většina správců či zpracovatelů by měla po jejím přečtení zjistit, jak se obecné nařízení dotkne přímo jich. Pevně věřím, že zároveň přispěje k lepší informovanosti o obecném nařízení a pomůže odstranit tu mnohdy přehnaně negativní atmosféru, která se kolem něj u nás vytvořila,“ uzavřel Žůrek.

Základní příručku k GDPR naleznete zde nebo si jí můžete stáhnout jako pdf níže.

Přiložené soubory


Téma: Dokumentace GDPR / Zákony a GDPR, Zdroj: Úřad pro ochranu osobních údajů
Štítky: Povinnosti správce, Vodítka k GDPR
07.03.2018 (autor Redakce)





Související

Kamery a kamerové systémy

Často kladené otázky ke kamerám a kamerovým systémům.

 vydáno 20.05.2019 
Téma: GDPR a IT systémy

Aktualizovaná základní příručka k GDPR

Aktualizovaný přehled základních pojmů a informací vztahujících se k obecnému nařízení k 24. dubnu 2019.

 vydáno 29.04.2019 
Téma: Dokumentace GDPR

Zákon o zpracování osobních údajů vstoupil v účinnost

Česká republika má od 24. dubna nová platná pravidla pro oblast ochrany soukromí. Vyhlášením ve Sbírce...

 vydáno 26.04.2019 
Téma: Zákony a GDPR

Další ke štítku: Povinnosti správce / Vodítka k GDPR


Související dotazy
Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, ano, chápete to správně. Jednak není třeba souhlas - existuje zákonný rámec - Zákoník práce, pak také smluvní rámec (samozřejmě ten by...

Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, dle Vašeho dotazu předpokládám, že pronajímáte byt jako soukromá (fyzická) osoba. Přestože jste fyzickou osobou, Obecné nařízení se v...

Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, vzhledem k tomu, že jak Vy, tak Vaši klienti zpracováváte osobní údaje v rámci podnikání, stáváte se dle Obecného nařízení správci osobní...

Další ke štítku: Povinnosti správce / Vodítka k GDPR


www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2019, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz