Jak udělat Datový audit - 1. krok GDPR

(Aktualizováno) Připravili jsme pro Vás návod, jak udělat Datový audit s formuláři na vytvoření potřebné dokumentace. Jde o 1. krok při zavedení Obecného nařízení, při kterém si provedete inventuru toho jaké osobní údaje skutečně zpracováváte, kde je máte, v jakém rozsahu a jak dlouho je uchováváte a v jakém souladu tato zpracování s Obecným nařízením jsou a zda jste v postavení správce nebo zpracovatele. Výsledkem Datového auditu by měla být výchozí evidence aktiv a plán dalších kroků - opatření, které Vás budou při implementaci GDPR čekat.

Obsah je přístupný pouze předplatitelům služby Registrovaný přístup.
Pokud již máte službu aktivovanou, pro zobrazení obsahu se přihlaste.

02.03.2018 (autor Redakce)




Související

Informační systém dodaný externím dodavatelem nezbavuje správce odpovědnosti za správné zpracování osobních údajů

Úřad pro ochranu osobních údajů připomíná na základě svých dozorových poznatků odpovědnost správce i za...

 vydáno 12.08.2020 
Téma: GDPR a IT systémy

Úřad zaktualizoval dokument k povinnosti správců provádět DPIA

Úřad pro ochranu osobních údajů připravil aktualizovanou verzi dokumentu „K povinnosti správců provádět...

 vydáno 09.01.2020 
Téma: Dokumentace GDPR

ÚOOÚ uspořádal Den menších správců

Úřad pro ochranu osobních údajů uspořádal další akci pro veřejnost. Tentokrát se zaměřil na menší správce...

 vydáno 16.12.2019 
Téma: Vzdělávání



Související dotazy
Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, ano, povinnost vést záznamy o činnostech zpracování se na Vás vztahovat bude. Jednak bude nutné mít se všemi správci, pro které osobní...

Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, požadavky Obecného nařízení se týkají všech subjektů, které zpracovávají osobní údaje - tedy i malých stavebních firem. Primární je...

Odpovídá Mgr. Nikola Dohnalová
Obdobně, jako u jiných správců, doporučuji provést revizi interní dokumentace podle požadavků GDPR, nastavení interních procesů pro přístup k údajům...



www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2022, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz