Vodítka k GDPR


Aktuality

Měření teploty při vstupu na pracoviště v době koronavirové pandemie

Může zaměstnavatel měřit tělesnou teplotu svých zaměstnanců a dalších osob při vstupu na pracoviště? Odpověď...

 vydáno 13.05.2020 
Téma: Evidence zpracování

EK k ochraně osobních údajů u aplikací podporujících boj s koronavirovou pandemií

Evropská komise vydala v první polovině dubna pokyny k aplikacím podporujícím boj proti pandemii COVID-19 ve...

 vydáno 27.04.2020 
Téma: Evidence zpracování

Úřad se vyjádřil k mimořádnému opatření MZ v souvislosti s projektem chytrá karanténa

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejňuje vyjádření k mimořádnému opatření ministerstva zdravotnictví ze...

 vydáno 06.04.2020 
Téma: Zákony a GDPR


Pojmy

ÚOOÚ k vyžadování souhlasu

Úřad pro ochranu osobních údajů k vyžadování souhlasu v souvislosti s obecným nařízením o ochraně osobních...

 vydáno 11.06.2018 
Téma: GDPR a smlouvy

Podle rozhodnutí soudu odpovídá správce stránky na Facebooku společně se společností Facebook za zpracování osobních údajů

Soudní dvůr Evropské unie konstatoval, že je třeba mít za to, že správce stránky na Facebooku odpovídá...

 vydáno 06.06.2018 
Téma: Zákony a GDPR

GDPR - obecné nařízení - nově 28 změn

Nařízení (EU) 2016/679 (GDPR) (ve znění opravy) představuje právní rámec ochrany osobních údajů platný na...

 vydáno 06.06.2018 
Téma: Zákony a GDPR


Návody

Vyjádření ÚOOÚ k otázce plnění informační povinnosti při zpracování osobních údajů v obchodních podmínkách nebo obdobných dokumentech

V rámci obchodní činnosti řada subjektů při sjednávání smluv se zákazníky využívá obchodních podmínek, kdy...

 vydáno 03.10.2019 
Téma: Zavedení GDPR

GDPR a přímý elektronický marketing

Na základě četných dotazů veřejnosti uveřejňuje Úřad pro ochranu osobních údajů své vyjádření ohledně práv a...

 vydáno 04.06.2018 
Téma: Zákony a GDPR

Jak na povinnost posouzení vlivu - DPIA?

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil na svých webových stránkách návrh seznamu zpracování, která...

 vydáno 04.06.2018 
Téma: Řízení rizik


Poradna

ÚOOÚ mění způsob poskytování konzultací

Úřad pro ochranu osobních údajů upravuje svoji informační politiku veřejnosti, včetně způsobů poskytování...

 vydáno 06.06.2018 
Téma: Zákony a GDPR




www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2020, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz