Vodítka k GDPR


Aktuality

Zpracování osobních údajů v rámci opatření proti šíření koronaviru

V současné mimořádné situaci vyvstávají otázky týkající se zpracování osobních údajů o zdravotním stavu...

 aktualizováno 17.09.2020 
Téma: Evidence zpracování

Ochrana soukromí v době koronavirové a projekt Chytrá karanténa

Předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů Ivana Janů shrnula postoj své instituce k aktuálnímu tématu na...

 vydáno 29.06.2020 
Téma: GDPR a procesy

Sbor upozornil na nekalé praktiky k vyžadování souhlasu při použití cookies

Evropský sbor pro ochranu osobních údajů schválil na začátku května pokyny o souhlasu při použití cookies...

 vydáno 18.06.2020 
Téma: Zákony a GDPR


Pojmy

ÚOOÚ k vyžadování souhlasu

Úřad pro ochranu osobních údajů k vyžadování souhlasu v souvislosti s obecným nařízením o ochraně osobních...

 vydáno 11.06.2018 
Téma: GDPR a smlouvy

Podle rozhodnutí soudu odpovídá správce stránky na Facebooku společně se společností Facebook za zpracování osobních údajů

Soudní dvůr Evropské unie konstatoval, že je třeba mít za to, že správce stránky na Facebooku odpovídá...

 vydáno 06.06.2018 
Téma: Zákony a GDPR

GDPR - obecné nařízení - nově 28 změn

Nařízení (EU) 2016/679 (GDPR) (ve znění opravy) představuje právní rámec ochrany osobních údajů platný na...

 vydáno 06.06.2018 
Téma: Zákony a GDPR


Návody

Vyjádření ÚOOÚ k otázce plnění informační povinnosti při zpracování osobních údajů v obchodních podmínkách nebo obdobných dokumentech

V rámci obchodní činnosti řada subjektů při sjednávání smluv se zákazníky využívá obchodních podmínek, kdy...

 vydáno 03.10.2019 
Téma: Zavedení GDPR

GDPR a přímý elektronický marketing

Na základě četných dotazů veřejnosti uveřejňuje Úřad pro ochranu osobních údajů své vyjádření ohledně práv a...

 vydáno 04.06.2018 
Téma: Zákony a GDPR

Jak na povinnost posouzení vlivu - DPIA?

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil na svých webových stránkách návrh seznamu zpracování, která...

 vydáno 04.06.2018 
Téma: Řízení rizik


Poradna

ÚOOÚ mění způsob poskytování konzultací

Úřad pro ochranu osobních údajů upravuje svoji informační politiku veřejnosti, včetně způsobů poskytování...

 vydáno 06.06.2018 
Téma: Zákony a GDPR




www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2020, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz