Útok na klienty Fio banky zneužíval GDPR

Klienti banky obdrželi podvodnou zprávu, jejímž cílem bylo pod záminkou aktualizace osobních údajů získat jejich přihlašovací údaje. Po kliknutí na odkaz uvedený v e-mailové zprávě byli adresáti přesměrováni na stránky, které se vydávaly za web Fio banky. Pozorní uživatelé si mohli všimnout, že cílová doména nemá s Fio bankou nic společného.

Sdělení banky: 
https://www.fio.cz/spolecnost-fio/media/aktuality/209417-podvodne-e-maily

Fotogalerie


19.06.2018 (autor Redakce)





Související

Úřad odhalil u CERD nezákonné nakládání s osobními údaji

Úřad pro ochranu osobních údajů ukončil prověřování většího množství stížností na zpracování osobních údajů...

 vydáno 21.09.2018 
Téma: Zákony a GDPR

Úřad chystá nová setkání s pověřenci

Úřad pro ochranu osobních údajů uspořádá v říjnu další tři setkání s pověřenci pro ochranu osobních údajů....

 vydáno 19.09.2018 
Téma: Vzdělávání

Často kladené otázky ze školství

Lze zveřejňovat reportážní a propagační fotografie učitelů, dětí, rodičů a dalších příbuzných nebo i...

 vydáno 05.09.2018 
Téma: Zavedení GDPR



Související dotazy
Odpovídá Mgr. Martin Leskovjan
Ano, pokud se v rámci bytového domu vede oficiální evidence těchto stížností a průběhu jejich řešení, může jít o zpracování citlivých údajů, resp....

Odpovídá Mgr. Nikola Dohnalová
S velkou pravděpodobností bude nutné doplnit souhlasy a poučení o zpracování osobních údajů. U aplikací provádějících složitější zpracování, resp....

Odpovídá Mgr. Nikola Dohnalová
Tato povinnost není dána všem organizacím. Obecné nařízení pojednává o povinnosti vést záznamy o činnostech zpracování v čl. 30 přičemž je z odst....



www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2018, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz