Útok na klienty Fio banky zneužíval GDPR

Klienti banky obdrželi podvodnou zprávu, jejímž cílem bylo pod záminkou aktualizace osobních údajů získat jejich přihlašovací údaje. Po kliknutí na odkaz uvedený v e-mailové zprávě byli adresáti přesměrováni na stránky, které se vydávaly za web Fio banky. Pozorní uživatelé si mohli všimnout, že cílová doména nemá s Fio bankou nic společného.

Sdělení banky: 
https://www.fio.cz/spolecnost-fio/media/aktuality/209417-podvodne-e-maily

Fotogalerie


19.06.2018 (autor Redakce)





Související

ÚOOÚ - Hackerské útoky mohou pro napadené znamenat i porušení nařízení GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů, v reakci na sílící hackerské útoky na internetové stránky, upozorňuje na...

 vydáno 02.05.2022 
Téma: GDPR a IT systémy

Pokuta nemocnici - Nejvyšší správní soud potvrdil názor ÚOOÚ

Nejvyšší správní soud (NSS) potvrdil pokutu ve výši 40 000 Kč uloženou Úřadem pro ochranu osobních údajů...

 vydáno 12.04.2022 
Téma: Evidence zpracování / Zákony a GDPR

ÚOOÚ - Mapování používání cloudových služeb veřejnými subjekty

Úřad pro ochranu osobních údajů se ve spolupráci s dalšími evropskými dozorovými úřady zapojil do akce, jež...

 vydáno 16.02.2022 
Téma: Evidence zpracování



Související dotazy
Odpovídá Mgr. Martin Leskovjan
Ano, pokud se v rámci bytového domu vede oficiální evidence těchto stížností a průběhu jejich řešení, může jít o zpracování citlivých údajů, resp....

Odpovídá Mgr. Nikola Dohnalová
S velkou pravděpodobností bude nutné doplnit souhlasy a poučení o zpracování osobních údajů. U aplikací provádějících složitější zpracování, resp....

Odpovídá Mgr. Nikola Dohnalová
Tato povinnost není dána všem organizacím. Obecné nařízení pojednává o povinnosti vést záznamy o činnostech zpracování v čl. 30 přičemž je z odst....



www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2022, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz