Útok na klienty Fio banky zneužíval GDPR

Klienti banky obdrželi podvodnou zprávu, jejímž cílem bylo pod záminkou aktualizace osobních údajů získat jejich přihlašovací údaje. Po kliknutí na odkaz uvedený v e-mailové zprávě byli adresáti přesměrováni na stránky, které se vydávaly za web Fio banky. Pozorní uživatelé si mohli všimnout, že cílová doména nemá s Fio bankou nic společného.

Sdělení banky: 
https://www.fio.cz/spolecnost-fio/media/aktuality/209417-podvodne-e-maily

Fotogalerie


19.06.2018 (autor Redakce)





Související

Hlídač státu odhalil pochybení při ochraně osobních údajů žáků ZŠ

Hlídač státu odhalil pochybení při ochraně osobních údajů žáků ZŠ, kdy dle jeho zjištění Česká školní...

 vydáno 09.11.2018 
Téma: GDPR a IT systémy

Vyjádření ÚOOÚ ke kopiím veřejných rejstříků na internetu

Úřad pro ochranu osobních údajů obdržel od účinnosti obecného nařízení vysoký počet stížností týkajících se...

 vydáno 31.10.2018 
Téma: Zákony a GDPR

K povinnosti jmenovat pověřence vybranými městskými a krajskými organizacemi

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil podrobnější informace týkající se rozsahu povinnosti jmenovat...

 vydáno 22.10.2018 
Téma: GDPR a procesy



Související dotazy
Odpovídá Mgr. Martin Leskovjan
Ano, pokud se v rámci bytového domu vede oficiální evidence těchto stížností a průběhu jejich řešení, může jít o zpracování citlivých údajů, resp....

Odpovídá Mgr. Nikola Dohnalová
S velkou pravděpodobností bude nutné doplnit souhlasy a poučení o zpracování osobních údajů. U aplikací provádějících složitější zpracování, resp....

Odpovídá Mgr. Nikola Dohnalová
Tato povinnost není dána všem organizacím. Obecné nařízení pojednává o povinnosti vést záznamy o činnostech zpracování v čl. 30 přičemž je z odst....



www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2018, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz