Co by mělo obsahovat podání na podezření z porušení GDPR?

Podání, které upozorňuje na podezření z porušení GDPR, musí obsahovat takové konkrétní informace, aby mohlo být vyhodnoceno a mohl být bez prodlení zvolen účinný a cílený postup.

Jde zejména o:
-  označení subjektu podezřelého z porušení GDPR,
-  popis činnosti zahrnující zpracování osobních údajů, v jejímž průběhu mělo dojít k porušení GDPR,
-  uvedení osobních údajů (nebo alespoň jejich kategorií) zpracovaných v rozporu s GDPR,
-  listiny či jiné materiály (příp. jejich kopie), které dokládají vztah mezi oznamovatelem (stěžovatelem) a subjektem, který jeho osobní údaje měl chybně zpracovávat,
-  listiny či jiné materiály (příp. jejich kopie), vztahující se k vytýkanému zpracování osobních údajů,
-  případné uvedení odkazů na dostupné zdroje, které mohou svědčit o popisovaných skutečnostech,
-  identifikační údaje a také kontaktní údaje podatele (stěžovatele).
 
Podatel je vždy Úřadem informován o posouzení a vyřízení jeho podání.


Téma: GDPR a procesy, Zdroj: Úřad pro ochranu osobních údajů
Štítky: Dozorový úřad, Změny zákonů
31.05.2018 (autor Redakce)





Související

Podnět vůči společnosti Google podaný sdružením dTest

Úřad pro ochranu osobních údajů obdržel v polovině prosince 2018 podnět subjektu údajů, zastoupeného...

 vydáno 18.01.2019 
Téma: Zákony a GDPR

ÚOOÚ rozhodl o znepřístupnění webu www.white-media.info

Úřad prověřil na základě obdržených podnětů nezákonné zpracování osobních údajů v souvislosti s provozováním...

 vydáno 15.01.2019 
Téma: Zákony a GDPR

Zpřesnění a zjednodušení nakládání s osobními údaji. Sněmovna schválila adaptační legislativu k GDPR

Poslanecká sněmovna ve středu 5. prosince 2018 schválila v závěrečném čtení tzv. adaptační zákon k GDPR....

 vydáno 12.12.2018 
Téma: Zavedení GDPR

Další ke štítku: Dozorový úřad / Změny zákonů


Související dotazy
Odpovídá Mgr. Zuzana Kohútová
Ne nutně, nicméně v mnoha případech bude obtížné se tomu vyhnout. Pracovní smlouvy jako takové budou ovlivněny jen minimálně a GDPR se u...


www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2019, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz