https://www.helpgdpr.cz/rstsp/uzivatele.nsf/sluzby/hge-tarif2

Co by mělo obsahovat podání na podezření z porušení GDPR?

Podání, které upozorňuje na podezření z porušení GDPR, musí obsahovat takové konkrétní informace, aby mohlo být vyhodnoceno a mohl být bez prodlení zvolen účinný a cílený postup.

Jde zejména o:
-  označení subjektu podezřelého z porušení GDPR,
-  popis činnosti zahrnující zpracování osobních údajů, v jejímž průběhu mělo dojít k porušení GDPR,
-  uvedení osobních údajů (nebo alespoň jejich kategorií) zpracovaných v rozporu s GDPR,
-  listiny či jiné materiály (příp. jejich kopie), které dokládají vztah mezi oznamovatelem (stěžovatelem) a subjektem, který jeho osobní údaje měl chybně zpracovávat,
-  listiny či jiné materiály (příp. jejich kopie), vztahující se k vytýkanému zpracování osobních údajů,
-  případné uvedení odkazů na dostupné zdroje, které mohou svědčit o popisovaných skutečnostech,
-  identifikační údaje a také kontaktní údaje podatele (stěžovatele).
 
Podatel je vždy Úřadem informován o posouzení a vyřízení jeho podání.


Téma: GDPR a procesy, Zdroj: Úřad pro ochranu osobních údajů
Štítky: Dozorový úřad, Změny zákonů
31.05.2018 (autor Redakce)





Související

Za únik dat v roce 2014 dostalo Yahoo pokutu 250 000 liber

Britský úřad pro informace (ICO) uložil pokutu ve výši 250 000 liber za únik dat více než 500 milionů...

 vydáno 13.06.2018 
Téma: GDPR a procesy

ÚOOÚ k vyžadování souhlasu

Úřad pro ochranu osobních údajů k vyžadování souhlasu v souvislosti s obecným nařízením o ochraně osobních...

 vydáno 11.06.2018 
Téma: GDPR a smlouvy

ÚOOÚ mění způsob poskytování konzultací

Úřad pro ochranu osobních údajů upravuje svoji informační politiku veřejnosti, včetně způsobů poskytování...

 vydáno 06.06.2018 
Téma: Zákony a GDPR

Další ke štítku: Dozorový úřad / Změny zákonů


Související dotazy
Odpovídá Mgr. Zuzana Kohútová
Ne nutně, nicméně v mnoha případech bude obtížné se tomu vyhnout. Pracovní smlouvy jako takové budou ovlivněny jen minimálně a GDPR se u...


www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2018, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz