ÚOOÚ - Otázky a odpovědi k GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů rozšířil a doplnil obsah rubriky GDPR.

Novinkou je podrubrika Otázky a odpovědi k GDPR, ve které Úřad zveřejnil nejčastější otázky k Obecnému nařízení, na které je dotazován.

Podrubrika Otázky a odpovědi k GDPR bude nadále rozšiřována. V současné chvíli obsahuje témata jako je certifikace, vydávání osvědčení, kodexy chování pro veřejnou správu, porušení zabezpečení osobních údajů, posouzení vlivu na ochranu osobních údajů, pověřenec pro ochranu osobních údajů, práva subjektu údajů, právní důvody zpracování a sociální služby.


Téma: Zavedení GDPR, Zdroj: Úřad pro ochranu osobních údajů
Štítky: Povinnosti správce, Změny zákonů
30.10.2017 (autor Redakce)





Související

Stanovisko WP29 ke zpracování údajů zaměstnanců v českém jazyce

Úřad pro ochranu osobních údajů veřejnil na svých webových stránkách stanovisko WP 29 č. 2/2017 ke...

 vydáno 22.01.2018 
Téma: Dokumentace GDPR / GDPR a smlouvy / Zákony a GDPR

E-shopy a GDPR

Potřebují e-shopy ke zpracování osobních údajů souhlas zákazníků? A jak to bude s již získanými souhlasy?...

 vydáno 05.01.2018 
Téma: Požadavky GDPR

Metodika implementace GDPR ve zdravotnictví

Ministerstvo zdravotnictví připravilo publikaci pro implementaci Nařízení Evropského parlamentu a rady (EU)...

 vydáno 04.01.2018 
Téma: Dokumentace GDPR

Další ke štítku: Povinnosti správce / Změny zákonů


Související dotazy
Odpovídá Mgr. Martin Leskovjan
Ano, pokud se v rámci bytového domu vede oficiální evidence těchto stížností a průběhu jejich řešení, může jít o zpracování citlivých údajů, resp....

Odpovídá Mgr. Nikola Dohnalová
Obdobně, jako u jiných správců, doporučuji provést revizi interní dokumentace podle požadavků GDPR, nastavení interních procesů pro přístup k údajům...

Odpovídá Mgr. Nikola Dohnalová
S velkou pravděpodobností bude nutné doplnit souhlasy a poučení o zpracování osobních údajů. U aplikací provádějících složitější zpracování, resp....

Další ke štítku: Povinnosti správce / Změny zákonů


www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2018, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz