https://www.helpgdpr.cz/rstsp/uzivatele.nsf/sluzby/hge-tarif2

ÚOOÚ - Otázky a odpovědi k GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů rozšířil a doplnil obsah rubriky GDPR.

Novinkou je podrubrika Otázky a odpovědi k GDPR, ve které Úřad zveřejnil nejčastější otázky k Obecnému nařízení, na které je dotazován.

Podrubrika Otázky a odpovědi k GDPR bude nadále rozšiřována. V současné chvíli obsahuje témata jako je certifikace, vydávání osvědčení, kodexy chování pro veřejnou správu, porušení zabezpečení osobních údajů, posouzení vlivu na ochranu osobních údajů, pověřenec pro ochranu osobních údajů, práva subjektu údajů, právní důvody zpracování a sociální služby.


Téma: Zavedení GDPR, Zdroj: Úřad pro ochranu osobních údajů
Štítky: Povinnosti správce, Změny zákonů
30.10.2017 (autor Redakce)





Související

Předávání osobních údajů do třetích zemí nebo mezinárodním organizacím

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v...

 aktualizováno 25.06.2018 
Téma: GDPR a smlouvy

Útok na klienty Fio banky zneužíval GDPR

Klienti banky obdrželi podvodnou zprávu, jejímž cílem bylo pod záminkou aktualizace osobních údajů získat...

 vydáno 19.06.2018 
Téma: Řízení rizik

Za únik dat v roce 2014 dostalo Yahoo pokutu 250 000 liber

Britský úřad pro informace (ICO) uložil pokutu ve výši 250 000 liber za únik dat více než 500 milionů...

 vydáno 13.06.2018 
Téma: GDPR a procesy

Další ke štítku: Povinnosti správce / Změny zákonů


Související dotazy
Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, ano, chápete to správně. Jednak není třeba souhlas - existuje zákonný rámec - Zákoník práce, pak také smluvní rámec (samozřejmě ten by...

Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, dle Vašeho dotazu předpokládám, že pronajímáte byt jako soukromá (fyzická) osoba. Přestože jste fyzickou osobou, Obecné nařízení se v...

Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, vzhledem k tomu, že jak Vy, tak Vaši klienti zpracováváte osobní údaje v rámci podnikání, stáváte se dle Obecného nařízení správci osobní...

Další ke štítku: Povinnosti správce / Změny zákonů


www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2018, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz