Vyjádření Sboru ke vztahu GDPR a ePrivacy

Evropský sbor pro ochranu osobních údajů přijal stanovisko o vztahu obecného nařízení a směrnice 2002/58/ES o soukromí a elektronických komunikacích. Dozorové orgány jednotlivých států mají podle jeho názoru vyžadovat plnění zásad ochrany osobních údajů i v rámci směrnice ePrivacy. 

Stanovisko 5/2019 k interakci mezi směrnicí ePrivacy a GDPR, zejména pokud jde o způsobilost, úkoly a pravomoci orgánů pro ochranu údajů naleznete zde.


Téma: Zákony a GDPR, Zdroj: Úřad pro ochranu osobních údajů
Štítky: Dozorový úřad, ePrivacy, Vodítka k GDPR
11.04.2019 (autor Redakce)





Související

Evropský sbor vydal prohlášení o používání osobních údajů v průběhu politických kampaní

Evropský sbor pro ochranu osobních údajů vydal materiál, ve kterém zdůrazňuje několik klíčových bodů, které...

 vydáno 26.03.2019 
Téma: Zákony a GDPR

Informace o počtu pokut v souvislosti s GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů poskytl, dne 19. března 2019, na základě zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném...

 vydáno 20.03.2019 
Téma: Zákony a GDPR

Výroční zpráva Úřadu pro ochranu osobních údajů za rok 2018

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil svoji nejnovější výroční zprávu.

 vydáno 01.03.2019 
Téma: Zákony a GDPR

Další ke štítku: Dozorový úřad / ePrivacy / Vodítka k GDPR

www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2019, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz