Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil webovou stránku o GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil speciální webovou stránku o novém evropském předpisu známém převážně pod zkratkou GDPR. Tu vytvořil pro širokou laickou veřejnost, která má zájem dozvědět se více o obecném nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) jednoduše a bez právnických termínů.

Mikroweb k GDPR naleznete zde: https://gdpr.uoou.cz/


Téma: Vzdělávání, Zdroj: Úřad pro ochranu osobních údajů
Štítky: Povinnosti správce, Vodítka k GDPR, Změny zákonů
10.05.2018 (autor Redakce)





Související

Podnět vůči společnosti Google podaný sdružením dTest

Úřad pro ochranu osobních údajů obdržel v polovině prosince 2018 podnět subjektu údajů, zastoupeného...

 vydáno 18.01.2019 
Téma: Zákony a GDPR

Zpřesnění a zjednodušení nakládání s osobními údaji. Sněmovna schválila adaptační legislativu k GDPR

Poslanecká sněmovna ve středu 5. prosince 2018 schválila v závěrečném čtení tzv. adaptační zákon k GDPR....

 vydáno 12.12.2018 
Téma: Zavedení GDPR

Pokud správce jedná čestně, lze mnohé napravit

O minulých i současných povinnostech a cílech ÚOOÚ hovořil jeho ředitel sekce správní Josef Prokeš na...

 vydáno 27.11.2018 
Téma: Zavedení GDPR



Související dotazy
Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, ano, chápete to správně. Jednak není třeba souhlas - existuje zákonný rámec - Zákoník práce, pak také smluvní rámec (samozřejmě ten by...

Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, dle Vašeho dotazu předpokládám, že pronajímáte byt jako soukromá (fyzická) osoba. Přestože jste fyzickou osobou, Obecné nařízení se v...

Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, vzhledem k tomu, že jak Vy, tak Vaši klienti zpracováváte osobní údaje v rámci podnikání, stáváte se dle Obecného nařízení správci osobní...



www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2019, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz