Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil webovou stránku o GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil speciální webovou stránku o novém evropském předpisu známém převážně pod zkratkou GDPR. Tu vytvořil pro širokou laickou veřejnost, která má zájem dozvědět se více o obecném nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) jednoduše a bez právnických termínů.

Mikroweb k GDPR naleznete zde: https://gdpr.uoou.cz/


Téma: Vzdělávání, Zdroj: Úřad pro ochranu osobních údajů
Štítky: Povinnosti správce, Vodítka k GDPR, Změny zákonů
10.05.2018 (autor Redakce)





Související

Metodika ke kodexům chování

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil na svých webových stránkách metodickou příručku k vytváření kodexů...

 vydáno 06.08.2018 
Téma: Zákony a GDPR

Předávání osobních údajů do třetích zemí nebo mezinárodním organizacím

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v...

 aktualizováno 25.06.2018 
Téma: GDPR a smlouvy

Útok na klienty Fio banky zneužíval GDPR

Klienti banky obdrželi podvodnou zprávu, jejímž cílem bylo pod záminkou aktualizace osobních údajů získat...

 vydáno 19.06.2018 
Téma: Řízení rizik



Související dotazy
Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, ano, chápete to správně. Jednak není třeba souhlas - existuje zákonný rámec - Zákoník práce, pak také smluvní rámec (samozřejmě ten by...

Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, dle Vašeho dotazu předpokládám, že pronajímáte byt jako soukromá (fyzická) osoba. Přestože jste fyzickou osobou, Obecné nařízení se v...

Odpovídá Ing. Vladimír Paclík
Dobrý den, vzhledem k tomu, že jak Vy, tak Vaši klienti zpracováváte osobní údaje v rámci podnikání, stáváte se dle Obecného nařízení správci osobní...



www.helpgdpr.cz
© Copyright 2000 - 2018, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Masarykovo nám. 14, Říčany
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz